Vulkaan reizen : ItaliŽ - Reizen

Met een selectie uit het aanbod van meer dan 50 reisorganisaties geeft Vulkanisme.nl je het grootste overzicht aan reizen, vakanties en accomodaties nabij een vulkaan of geiser. Je vindt het snelst een reis die bij je past, door in het menu aan de linkerkant het aanbod te doorzoeken van de landen waar je voorkeur naar uitgaat.

 

1 - 10 11 - 12 

fly drive charming sicily palermo

fly drive charming sicily palermo
De Fly & Drive Charming SiciliŽ is een rondreis met indrukwekkende hoogtepunten. Je ontdekt de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van het eiland, maakt kennis met lokale specialiteiten en beleeft de oude tradities.

Dag 1: Aankomst Palermo
Aangekomen op de luchthaven van Palermo, kun je je huurauto ophalen en naar je accommodatie in het gebied van Palermo rijden.

Dag 2: Palermo
Vandaag begint je rondreis echt en deze dag staat in het teken van de hoofdstad van dit prachtige eiland. Palermo staat bekend om haar belangrijke historische monumenten, zoals de indrukwekkende Norman kathedraal van Monreale en het macabere crypte van het kapucijner klooster met meer dan 5000 gemummificeerde lichamen. Verder kun je ook de Cappella Palatina dat verborgen ligt in het Koninklijk Paleis in Palermo, de kathedraal en de kerken La Martorana en San Cataldo bezoeken. En om je indruk van Palermo compleet te maken kun je door de kleurrijke en gezellige markten slenteren en proeven van het traditionele straat eten zoals arancini, sfincione en panelle.
Accommodatie in de omgeving van Palermo.

Dag 3: Agrigento
Een van de meest beroemde historische bezienswaardigheden van SiciliŽ is zonder twijfel de vallei van de tempels, net buiten Agrigento. Dit prachtige archeologische park bestaat uit acht tempels en diverse andere overblijfselen. Tussen de tempels van Dioscuri en Vulcano ligt de ?Giardino della Kolymbetra?. Je kunt door de weelderige vallei van de oude tuin lopen in de schaduw van de Tempels. Breng daarna je dag door op een van de meest unieke stranden in de wereld in de witte krijtrotsen van La Scala dei Turchi.
Accommodatie in de omgeving van Agrigento.

Dag 4: Piazza Armerina en Syracuse
Vandaag rijd je langs het interessante stadje, Piazza Armerina met een middeleeuws centrum. Hier raden we je aan om een kijkje te nemen bij de opgravingen van een Romeinse villa met een prachtig mozaÔk plaveisel. Breng daarna ook een bezoek aan Syracuse, de meest belangrijke stad van Magna Graecia. In dit prachtige havenstadje omgeven door de Middellandse zee valt genoeg te zien en te beleven: zo heeft de stad een historisch centrum met een beroemde kathedraal, de Arethusa fontein op een groot terras met uitzicht op zee, smalle pittoreske straatjes en een voormalige Arabische wijk. Maar een bezoek aan de kleurrijke dagmarkt en het archeologische park zijn ook zeker de moeite waard.
Accommodatie in de omgeving van Syracuse.

Dag 5 en 6: Etna en Taormina
Vandaag is het tijd om de hoogste actieve vulkaan van Europa te ontdekken, de Etna. Onderweg naar het station Rifugio Sapienza op 1900 meter kom je prachtige gevarieerde landschappen tegen waaronder ook de bizarre lavalandschappen. Ook is het mogelijk om met een kabelwagentje of 4WD minibusjes naar een hoogte van 2900 meter te klimmen waar je de gedoofde kraters kunt bekijken. Je kunt natuurlijk ook genieten van Taormina dat prachtig gelegen is op een rotsachtige kaap hoog boven de zee. Hier bevinden zich gerestaureerde middeleeuwse gebouwen, een adembenemend uitzicht in elke hoek en een groot aantal kronkelende straatjes.
Accommodatie in de omgeving van Taormina/Letojanni/Catania.

Dag 7: De Nebrodi bergen en Cefalý
Vandaag maak je een rit langs de snel veranderende landschappen over de Nebrodi bergen. De indrukwekkende groene valleien en een opeenvolging van smalle bochten openen de weg naar adembenemende panorama's, prachtige meren en charmante Siciliaanse dorpjes met oude tradities en fascinerende plekjes met een prachtige natuur. In de kleine stad Linguaglossa kun je genieten van de lokale tradities en intense smaken zoals het lokale wijn, het verse varkensvlees worst en amandel gebak. Bezoek ook de dichtstbijzijnde stad van de Etna berg, Randazzo. Deze stad onderscheid zich door de kleur van de gebouwen die gebouwd zijn met behulp van donkere lava blokken. Verder mag je het kleine stadje Cefalý met zijn vissershaven en katherdraal zeker niet missen! Sluit hier de dag af op ťťn van de leuke terrassen onder het genot van een heerlijk kopje espresso.
Accommodatie in de omgeving van Palermo.

Dag 8
Vertrek naar de luchthaven van Palermo voor je terugvlucht.

meer informatie over deze reis

Boek via Sunweb


fly drive charming sicily catania

fly drive charming sicily catania
De Fly & Drive SiciliŽ Catania is een rondreis met indrukwekkende hoogtepunten. Je ontdekt de mooiste plekjes en bezienswaardigheden van het eiland, maakt kennis met lokale specialiteiten en beleeft de oude tradities.

Dag 1: Aankomst Catania
Aangekomen op de luchthaven van Catania, kunt u uw huurauto ophalen en naar uw accommodatie in het gebied van Mount Etna/Catania rijden.

Dag 2 en 3: Mount Etna en Taormina
Vandaag begint uw rondreis echt en is het tijd om de hoogste actieve vulkaan van Europa te ontdekken, de Etna. Onderweg naar het station Rifugio Sapienza op 1900 meter kom je prachtige gevarieerde landschappen tegen waaronder ook de bizarre lavalandschappen. Ook is het mogelijk om met een kabelwagentje of 4WD minibusjes naar een hoogte van 2900 meter te klimmen waar u de gedoofde kraters kunt bekijken. Je kunt natuurlijk ook genieten van Taormina dat op een rotsachtige kaap hoog boven de zee ligt. Hier bevinden zich prachtig gerestaureerde middeleeuwse gebouwen, een adembenemend uitzicht in elke hoek en een groot aantal kronkelende straatjes.
Accommodatie in de omgeving van Mount Etna/Catania.

Dag 4: De Nebrodi bergen en Cefalý
Vandaag maak je een rit langs de snel veranderende landschappen over de Nebrodi bergen. De indrukwekkende groene valleien en een opeenvolging van smalle bochten openen de weg naar adembenemende panorama's, prachtige meren en charmante Siciliaanse dorpjes met oude tradities en fascinerende plekjes met een prachtige natuur. In de kleine stad Linguaglossa kunt u genieten van de lokale tradities en intense smaken zoals het lokale wijn, het verse varkensvlees worst en amandel gebak. De dichtstbijzijnde stad van de Etna berg is Randazzo. Deze stad onderscheid zich door de kleur van de gebouwen die gebouwd zijn met behulp van donkere lava blokken. Verder mag je het kleine stadje Cefalý met zijn vissershaven en kathedraal zeker niet missen! Sluit hier de dag af op ťťn van de leuke terrassen onder het genot van een heerlijk kopje espresso.
Accommodatie in de omgeving van Palermo.

Dag 5: Palermo en Monreale
Deze dag staat in het teken van de hoofdstad van dit prachtige eiland. Palermo biedt veel attracties en activiteiten. Loop door het historische centrum en ontdek de Norman kerken, kapellen met prachtige Byzantijnse mozaÔeken, barokke paleizen, drukke outdoor markten en het grootste operagebouw van ItaliŽ. Begin met een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal Norman in Monreale dat bekend staat om ťťn van 's werelds mooiste architectonische schatten. Bezoek verder de Cappella Palatina dat verborgen ligt in het Koninklijk Paleis in Palermo en ga langs de kerken La Martorana en San Cataldo. Om je indruk van Palermo compleet te maken kun je door de kleurrijke en gezellige markten slenteren en proeven van het traditionele straat eten zoals arancini, sfincione en panelle.
Accommodatie in de omgeving van Palermo.

Dag 6: Agrigento
Een van de meest beroemde historische bezienswaardigheden van SiciliŽ is zonder twijfel de vallei van de tempels, net buiten Agrigento. Dit prachtige archeologische park bestaat uit acht tempels en diverse andere overblijfselen. Tussen de tempels van Dioscuri en Vulcano ligt de ?Giardino della Kolymbetra?. Loop door de weelderige vallei van de oude tuin, gevuld met de geur van de oranjebloesem, in de schaduw van de Tempels. Breng daarna je dag door op een van de meest unieke stranden in de wereld in de witte krijtrotsen van La Scala dei Turchi.
Accommodatie in de omgeving van Agrigento.

Dag 7: Piazza Armerina en Syracuse
Vandaag rijdt u langs het interessante stadje, Piazza Armerina met een middeleeuws centrum. Hier raden we je aan om een kijkje te nemen bij de opgravingen van een Romeinse villa met een prachtig mozaÔk plaveisel. Breng daarna ook een bezoek aan Syracuse, de meest belangrijke stad van Magna Graecia. In dit prachtige havenstadje omgeven door de Middellandse zee valt genoeg te zien en te beleven: zo heeft de stad een historisch centrum met een beroemde kathedraal, de Arethusa fontein op een groot terras met uitzicht op zee, smalle pittoreske straatjes en een voormalige Arabische wijk. Maar een bezoek aan de kleurrijke dagmarkt en het archeologische park zijn ook zeker de moeite waard.
Accommodatie in de omgeving van Syracuse.

Dag 8
Vertrek naar de luchthaven van Catania voor uw terugvlucht.

meer informatie over deze reis

Boek via Sunweb


king's house

king
The King's House Hotel Resort in Fondachello di Mascali
Een nieuw en modern driesterren hotel dat is hotel King's House in Fondachello di Mascali. Prachtig gelegen aan de Jonic- Etnean kust, gelijk aan de zee en ongeveer 200 meter van het prachtige strand. Prima om heerlijk te relaxen en van de zon te genieten. Hotel King's House is een goede uitvalsbasis om een bezoek aan Taormina te brengen of de vulkaan de Etna. Kortom u hoeft zich hier niet te vervelen. Hotel King's House bestaat totaal uit 6 dependances waarin o.a. de receptie, restaurant en de 50 hotelkamers zijn ondergebracht. Doordat het laagbouw is en niet meer dan 2 verdiepingen heeft blijft het kleinschalig en zult u zich hier al snel thuis voelen.
Uw kamer beschikt over een eigen badkamer met douche en toilet. Faciliteiten als een televisie, telefoon en airco zijn aanwezig. En uw kamer heeft een terras waar u heerlijk zit. Hotel King's House heeft een eigen zwembad met ligbedjes, waar u tot rust komt en geniet van de zonnestralen. Een heerlijk restaurant waar men de echte Mediterrane keuken biedt maakt uw verblijf helemaal af. Boek dan zeker het halfpension arrangement en geniet elke avond van een verzorgd driegangen diner.
Let op dit hotel is alleen boekbaar in de SiciliŽ rondreis en is niet los boekbaar!
 • Hotel
 • 2

meer informatie over deze reis

Boek via Rebel travel


sole castello

sole castello
Hotel Sole Castello in Castelmola
Hotel Sole Castello een driesterren hotel gelegen halverwege de plaatsen Taormina en Castelmola. U heeft vanuit hier een adembenemend zicht op de baai van Naxos en de Etna. Dit hotel bestaat uit 54 kamers. Waarvan de kamers die geselecteerd zijn voor Rebel Travel beschikken over een balkon en/of terras met schitterend uitzicht op zee of op de Etna. Natuurlijk is uw kamer van alle gemakken voorzien. Uw kamer beschikt uiteraard over een badkamer met toilet, bad of douche, airconditioning, tv en telefoon. Dus heerlijk thuiskomen na een dagje toeren op dit prachtige eiland. Hotel Sole Castello ligt op ongeveer 1,5 km vanaf Taormina. Elk kwartier gaat er een bus naar het centrum of u kunt er een heerlijke wandeling van maken.
Let op dit hotel is alleen boekbaar in de SiciliŽ rondreis en is niet los boekbaar!
Ligging van hotel Sole Castello
Het grootste eiland van ItaliŽ wordt omringd door de Middellandse Zee met een constante wisseling van prachtig blauwe tinten. Het ongerepte binnenland, ooit praktische geheel verlaten door de oorspronkelijke bewoners. Zij zochten als emigranten elders in de wereld hun geluk. De karakteristieke oude wijdverspreide boerderijtjes en landhuizen zijn daar stille getuigen van. Aan de oostkust ligt majestueus de vulkaan Etna, met de zo vruchtbare hellingen. Tussen de Etna en Taormina, als de toeristische hoofdstad, ligt de groene Alcantara Vallei, vernoemd naar de rivier die de Ionische zee in stroomt.
 • Hotel
 • 2

meer informatie over deze reis

Boek via Rebel travel


cruise oostelijke middellandse zee

cruise oostelijke middellandse zee
Cruise Oostelijke Middellandse Zee ****†

Boek nu deze fantastische 9-daagse†cruisevakantie per 4-sterren MSC Musica†naar de mooiste plekjes†aan de Middellandse Zee en Adriatische Kust. Ontdek de mooiste bestemmingen in†ItaliŽ, Griekenland en Montenegro, zoals Brindisi, Athene†en Kotor! Voorafgaand aan de cruise verblijft u bovendien 1 nacht in een 4-sterren hotel in of nabij het romantische VenetiŽ. Deze cruise is inclusief vliegreis, 1 hotelovernachting nabij VenetiŽ met ontbijt ťn alle maaltijden aan boord van het schip!†

Na de vliegreis vanuit Rotterdam naar VenetiŽ reist u op eigen gelegenheid naar uw hotel in/nabij VenetiŽ waar u de eerste nacht zult doorbrengen.†U heeft voldoende tijd om deze bijzondere stad te ontdekken. Vaar met een gondel door de grachten, bezichtig het San Marco plein of plan een bezoek aan het Dogenpaleis. Op de tweede dag van de cruisevakantie stapt u aan boord van de MSC Musica.†Vanuit†de haven van VenetiŽ†vertrekt u naar de eerste†bestemming Brindisi, wat†ooit een knooppunt was voor kruistochtridders.†Proef de oosterse sfeer in het oude centrum en ontdek de verborgen parels van de stad in een van de smalle straatjes. De volgende ochtend middag arriveren in†Katakolon.†Katakolon is perfect om een bezoek te brengen aan Olympia. Vanaf deze heilige heuvel vertrekt nog altijd de Olympische vlam voorafgaand aan de spelen. Vanuit Katakolon vaart het schip door naar†het vulkanische†Santorini, ťťn van de meest schitterende eilanden van Griekenland. Bewonder de authentieke dorpjes vol smalle, sfeervolle straatjes, ezels en helderwitte huizen en kerken met blauwe koepeldaken. Het schip zet vervolgens koers naar Piraeus, de havenstad van Athene. Bezoek hier†de†schitterende Akropolis, de historische nederzetting op de Tafelberg die u niet over het hoofd kunt zien en het daar gelegen imposante Parthenon. Op de zevende dag zullen we Corfu†aandoen. Hier†kunt u heerlijk ontspannen op het strand†en genieten van talloze winkeltjes, restaurants, tavernes en gezellige marktjes. De laatste bestemming van deze cruise is†Kotor in Montenegro.†Beklim hier de oude stadsmuur en geniet van het panorama uitzicht.Tot slot zet het cruiseschip weer†koers naar de haven van VenetiŽ.†U reist†op eigen gelegenheid naar de luchthaven van VenetiŽ,†voor uw terugvlucht naar Rotterdam.†U kunt terugkijken op een geweldige cruise!

Gedurende uw†cruisevakantie†kunt u op de†MSC Musica†gebruik maken van de vele moderne faciliteiten. Spring bijvoorbeeld in een van de 2 zwembaden, speel een potje tennis met uw reisgenoot, leef u uit op de joggingbaan of laat u verwennen in de MSC Aurea Spa. Voor een heerlijk diner kunt u op de MSC Musica terecht in buffetrestaurant Gli Archi, het ŗ-lŗ-carte restaurant Il Giardino en in de sushibar, waar u een keuze heeft uit verschillende koude en warme gerechten. Sluit tot slot de avond af in een van de maar liefst 16 bars die de†MSC Musica†rijk is, breng een bezoek aan het fabuleuze theater, waag een gokje in het casino of neem uw geliefde mee de dansvloer op. …ťn ding is zeker: op de†MSC Musica†hoeft u zich geen moment te vervelen.†
 • Cruise
 • Cruise Oostelijke Middellandse Zee

meer informatie over deze reis

Boek via Stip Reizen


excursiereis grand tour bella italia

excursiereis grand tour bella italia
Ontdek alle hoogtepunten van Italie in 22 dagen! Tijdens deze unieke rondreis maakt u onder andere kennis met de eeuwen oude steden Pisa en Lucca, het cultuurrijke Florence en ťťn van de mooiste steden van ItaliŽ, Siena. Maar ook met de eeuwige stad Rome, PompeÔ, de vulkaan de Vesuvius, de Trulli in Alberobello en Verona, de stad van Romeo en Juliet. Daarnaast wordt het vorstendom Monaco aangedaan. Kortom, te veel om op te noemen. U kunt er zelfs voor kiezen om verschillende dagtochten zeer voordelig bij te boeken naar Capri, de Amalfi kust en het romantische VenetiŽ. Tijdens deze reis maken we ook een uitstap naar het Vorstendom Monaco. Geniet van deze Grand Tour door Bella Italia! Weekaanbieding! Nu ? 100,- korting per persoon! 29 mei - Van ? 1.299,- voor ? 1.199,- p.p.! Gebruik actiecode ACTIE100 Bekijk hier de actievoorwaarden >>

meer informatie over deze reis

Boek via Effeweg


rondreis toscane rome

rondreis toscane rome
De ultieme reis voor cultuurliefhebbers. Van kunststad Florence tot eeuwige stad Rome en van hoogtepunten als San Gimignano en Siena tot pittoreske dorpjes in de Chianti streek. En tussendoor is er zelfs nog aandacht voor natuur. Wat dacht je van de prachtige Val d'Orcia en het vulkanische gebied rondom het meer van Bolsena. Maak je klaar voor een heerlijke Italiaanse combinatie. Deze rondreis kun je nu ook boeken in een pakket inclusief vlucht en autohuur.
 • Individuele rondreis,Boek nu incl. vlucht en autohuur,Wijngaarden in de Chianti streek,Niet te missen: Florence,De torens van San Gimignano,Eeuwige stad Rome

meer informatie over deze reis

Boek via tui


fly drive siciliŽ

fly drive siciliŽ
Dag tot dag programma

Dag 1
Aankomt Catania
Vandaag reist u naar SiciliŽ. U landt op de luchthaven van Catania, waar uw huurauto op u staat te wachten. Rijd naar uw hotel in de omgeving van Giardini Naxos en Taormina en geniet van de prachtige omgeving die u onderweg tegenkomt.
Rijafstand ongeveer 59 km


Dag 2
Etna-Taormina:
U begint uw vakantie met ťťn van de grootste en bekendste trekpleister op SiciliŽ: de vulkaan Etna. Breng een bezoekje aan de bekende kraters op zo?n 2000 meter hoogte of reis nog verder per jeep of kabelbaan naar een hoogte van 2900 meter. Nadat u uw ogen uit heeft gekeken, gaat u in de middag naar de populaire badplaats Taormina. Hier vindt u het bekende Griekse theater, de indrukwekkende kathedraal en vermaakt u zich in de charmante straten van Taormina.
Rijafstand ongeveer 102 km

Dag 3
Giardini Naxos-Taormina-Messina-Cefalu-Palermo:
Vandaag vertrekt u naar het noorden van SiciliŽ en is uw eerste stop in een badplaats met de oude Griekse naam ?Zancle? wat ?sikkel? betekent. Tegenwoordig wordt kustplaats Messina genoemd. De bijnaam komt voort uit de haven met gebogen vormen. In Messina bezoekt u naast de haven ook het prachtige kathedraal. U vervolgt uw reis langs de Tyrreense kust richting Cefalu en stopt na een klein uurtje rijden bij het bedevaartsoord Tindari, gelegen op een rots. Een bezoekje aan de kerk van Zwarte Madonna mag zeker niet ontbreken tijdens uw stop in deze rustige en mooie plaats.
Stap weer in de auto richting Cefalu en haal onderweg een souvenirtje in het gezellige Santo Stefano di Camastra, dat bekend staat om de productie van keramiek. In de middag komt u aan in Cefalu, een vissersplaats in de schaduw van La Rocca, te midden van de groene berghellingen van SiciliŽ. Ga naar de indrukwekkende kathedraal uit het jaar 1131 en reis vervolgens verder naar uw hotel in de omgeving van Palermo.
Rijafstand ongeveer 310 km

Dag 4
Palermo-Monreale:
Vandaag verkent u de belangrijke stad Palermo. Maak een wandeling langs de prachtige gebouwen, met ieder een eigen stijl. Palermo staat bekend om de overblijfselen uit zowel de Normandische en Arabische cultuur. Iedere cultuur heeft belangrijke sporen nagelaten in Palermo. Een aanrader in Arabische stijl is de kerk San Giovanni degli Eremiti en in Normadische stijl vindt u Palatine Chapel. Vergeet niet langs de kathedraal met imposante graven uit het koninkrijk te gaan. U reist vervolgens door naar het binnenland van SiciliŽ en komt uit in de mooie stad Monreale, ooit een populair jachtgebied voor koningen in de Normandische tijd. U vindt in Monreale naar zeggen de mooiste voorbeelden van de Normandische architectuur: het kathedraal en het klooster. De middag kunt u zelf invullen met bijvoorbeeld een heerlijk dagje slenteren door de authentieke straatjes of shoppen.

Rijafstand ongeveer 11 km
Dag 5
Segesta-Erice-Selinunte-Agrigento
Er staat vandaag een tripje naar de prachtige opgravingen in Segesta gepland. U reist af naar ?de neus van de laars?. Bezoek de tempel, die nooit is afgebouwd, en boven op de heuvel treft u het mooie historisch amfitheater. U reist verder naar het Middeleeuwse dorp Erice, dat op 750 meter boven zeeniveau ligt. Hier geniet u van fantastische uitzichten. Ontdek de historie van de kleine plaats, struin door de heerlijke oude straatjes, bezoek kerkjes, forten en de schitterende pleinen.
U vervolgt uw reis naar de opgravingen in Selinunte. Hoewel de plek bij veel toeristen nog niet bekend is, vindt u in Selinunte het grootste archeologische park van Europa. Op de prachtige locatie aan zee geniet u van historische overblijfselen. Het is een logische stap om uw reis te vervolgen naar de meer bekende stad Agrigento.
Rijafstand ongeveer 312 km

Dag 6
Agrigento-Piazza Armerina-Taormina:
Pak de auto en rijd richting de wereldberoemde tempelvallei op SiciliŽ: Agrigrento. Hier vindt u veel bekende tempels zoals de tempel van Juno en, misschien wel de belangrijkste tempel, de tempel van Concordia. De tempel is nog steeds in perfecte staat en wordt beschouwd als ťťn van de invloedrijkste overblijfselen uit de Griekse tijd. Ga verder naar de eerste tempel in Agrigento: de tempel van Heracules. Na een indrukwekkende ochtend gaat u naar Piazza Armerina, gelegen in het binnenland van SiciliŽ. Nabij Piazza Armerina ligt het bekende Villa Romana del Casale. Ontdek de Romeinse overblijfselen in de pittoreske ruÔnes en de wereldberoemde mozaÔeken vloer. U reist weer terug naar de omgeving van Taormina, waar u de dag tevens afsluit.
Rijafstand ongeveer 238 km

Dag 7
Syracusa:
Op dag 7 verkent u het archeologische centrum van SiciliŽ: Syracusa. Aanraders zijn een bezoek aan het archeologisch park, het Griekse theater en het Roman amfitheater. Reis ook af naar het oudste gedeelte van Syracus: Ortiga. Ortiga staat bekend om haar gebouwen in Barokstijl en het prachtig gerenoveerde Piazza del Duomo. Het olifantenbeeld op dit bekende plein staat symbool voor de Italiaanse stad. Uw laatste nacht geniet u van een verblijf in de omgeving van Taormina.
Rijafstand ongeveer 112 km

Dag 8
Vertrek:
Op uw laatste dag keert u terug naar de luchthaven Catania, waar u de auto kunt inleveren. U kunt uw verblijf op SiciliŽ natuurlijk ook verlengen.
Rijafstand ongeveer 59 km


Extra informatie:
Deze Fly & Drive is inclusief vlucht, accommodaties en huurauto. U krijgt standaard een auto uit Categorie B. Dit is een Fiat Panda of gelijkwaardige auto. U kunt tegen een meerprijs ook kiezen uit categorie C of D. Bij categorie C krijgt u een Volkswagen Polo of gelijkwaardig. Bij type D krijgt u een Peugeot 308 of gelijkwaardig. U ontvangt uw huurauto op de luchthaven en levert de huurauto ook weer in op de luchthaven.
Bij aankomst ontvangt u van onze reisleiding tevens een routebeschrijving.
De transfer naar en van uw accommodatie is niet inbegrepen.
Hieronder vindt u een overzicht met de nodige informatie voor uw reis.
Fly & Drive is inclusief:

Retourvlucht naar Catania, SiciliŽ.
7 nachten in verschillende 3 sterren accommodaties. Ter plaatse verneemt u welke accommodaties
Verblijf in een 2-persoonskamer op basis van Logies & Ontbijt (tegen meerprijs Halfpension)
Vrij parkeren bij de accommodaties
Fly & Drive is exclusief:
Lunch en diner (boekt u Halfpension dan is het diner ingegrepen)
Transfer naar en van uw accommodatie
Fooien, entreegelden en facultatieve excursies
In ItaliŽ is het gebruikelijk dat er bij aankomst in uw accommodatie een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. Dit geldt ook voor uw verblijf op SiciliŽ. De hoogte van deze toeristenbelasting is afhankelijk van het aantal sterren van uw accommodatie. De kosten bij verblijf in de verschillende accommodaties variŽren van ?1 - ?3,50 per persoon per dag voor personen vanaf 12 jaar en ouder.


Uw huurauto is inclusief:
C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver)
Verzekering Ongevallen Inzittenden
Diefstalverzekering
Dekking glas, bodem, banden en dakschade
Ongelimiteerd aantal kilometers
Lokale belastingen
24/7 Wegenservice vanuit verhuurder
Uw huurauto is exclusief:
Babyzitje/Kinderzitje
Navigatie
Wifi Mobile
Extra Bestuurder
Extra informatie:
Uw diefstalverzekering is inclusief zolang u in het bezit bent van de autosleutel.
Alle verzekeringen en extra's onder het kopje exclusief kunt u ter plaatse afsluiten en betalen.
Borg: het eigen risico bedraagt ? 300, - voor categorie B, C, D en F en kan alleen betaald worden met credit card (cheques, debit cards, prepaid credit cards en cash worden niet geaccepteerd). Het is niet mogelijk het eigen risico af te kopen.
Baby-/kinderzitje: te huur ? 50, - (per zitje).
Navigatie: te huur. ? 5, - per dag (per navigatiesysteem).
Airco: alle huurauto?s zijn voorzien van airconditioning.
Wifi Mobile: ? 6, - per dag (per apparaat, op basis van beschikbaarheid).
U dient in het bezit te zijn van een geldig rij- en legitimatiebewijs.
Minimum leeftijd is 21 jaar met 1 jaar rijervaring. Vanaf 25 jaar met 3 jaar rijervaring. Maximum leeftijd is 80 jaar.
Jonge bestuurderstoeslag (21-23 jaar): ? 18, - per dag (per bestuurder) met een maximum van 10 dagen.
Extra bestuurder: ? 6, - per persoon per dag (max. 2 extra bestuurders).
De minimale huurperiode is 3 dagen, waarbij 1 dag wordt beschouwd als een periode van 24 uur.
U levert de huurauto in met dezelfde hoeveelheid brandstof als bij ontvangst. Gebeurt dit niet, dan wordt een toeslag berekend van ? 30, -.
Pick up/drop off:
Alle gebieden: Hotel --> Pick up: ca. 65, - (op aanvraag) / Drop off: ca. 65, - (op aanvraag) l Luchthaven --> Pick up en drop off: gratis.
Voor het aanvragen van pick up/drop off van de huurauto bij de accommodatie kunt u contact opnemen met ons Contact Center.
De huurperiode gaat in op het moment van ontvangst van de auto. Dit betekent dat de auto op hetzelfde tijdstip moet worden ingeleverd.
Bij verlate teruggave zullen/kunnen er extra kosten worden doorberekend. Corendon heeft geen invloed op de eventuele extra kosten.
Voor het ophalen/inleveren van de huurauto later dan 23:59 uur wordt een toeslag berekend van ? 100, -.
Bij gewijzigde levering locatie van huurauto worden er kosten berekend van ? 125, -.
Getoonde beelden van diverse categorie auto's zijn slechts ter illustratie. In werkelijkheid kunnen de auto's enigszins afwijken van de beelden.

Bijzonderheden:
Let op: dit programma is onderhevig aan verandering, het daadwerkelijke programma kan afwijken van de bovenstaande omschrijving. Ter plaatse hoort u in welke plaatsen en accommodaties u verblijft. Klik hier voor meer informatie over autohuur Sicilie.
 • Diversen
 • Fly&Drive SiciliŽ

meer informatie over deze reis

Boek via Corendon


rondreis siciliŽ en de eolische eilanden

rondreis siciliŽ en de eolische eilanden
De barokke elementen in Catania, Romeinse en Griekse erfenissen in een prachtig landschap, de vakantiesfeer in steden als Palermo en Taormina. SiciliŽ is trots op haar vele gezichten. Maar we nemen je niet alleen mee naar de klassieke hoogtepunten van SiciliŽ, want we tonen je ook de vulkaanpracht van de Eolische Eilanden. We verkennen deze archipel, genoemd naar Aiolos, de Griekse god van de wind, tijdens een mooie dagtocht. Aan bod komen de eilanden Lipari en Vulcano, rijk aan ruige kusten, intieme baaien, imposante rotsformaties in zee, thermale bronnen en heilzame modderbaden.
 • Antieke steden en vulkaanpracht,Ruige kusten en intieme baaien,Inclusief ontbijt en 10 x diner,Dagtocht Eolische Eilanden,Nederlandssprekende reisleiding,O.a. Syracuse en Piazza Armerina

meer informatie over deze reis

Boek via tui


fly drive charmant siciliŽ

fly drive charmant siciliŽ
Dag tot dag programma

Dag 1
Aankomt Catania
Vandaag reist u naar SiciliŽ. U landt op de luchthaven van Catania, waar uw huurauto op u staat te wachten. Rijd naar uw hotel in de omgeving van Syracuse en geniet van de prachtige omgeving die u onderweg tegenkomt.
(Rijafstand ongeveer 70 km)


Dag 2
Syracuse-Ragusa:
U start uw vakantie met een bezoek aan de grote verrassende stad Syracuse. Wandel door de straten van het historische centrum Ortigia met prachtige zandsteen paleizen en breng een bezoek aan de archeologische park Neapolis met het beroemde Griekse theater. Vanuit Syracuse rijdt u naar het, op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatste, historische centrum van Ragusa Ibla. De kathedraal, Duomo di San Giorgio, is het grootste gebouw in Ragusa Ibla. De vrijstaande trap en de gevel maken dit tot ťťn van de mooiste barrok kathedralen op het eiland. Tijdens uw ontdekkingstocht door de kronkelende straatjes wordt u meerdere malen getrakteerd op schitterende vergezichten.
(Rijafstand ongeveer 90 km)

Dag 3
Caltagirone-Piazza Armerina-Agrigento:
Caltagirone staat bekend om zijn prachtige aardewerk en trekt duizenden bezoekers per jaar. Het belangrijkste symbool van de stad is de trap van Santa Maria del Monte. Deze trap werd in 1608 gebouwd in het oude gedeelte van de stad. Elke van de 142 treden zijn versierd met verschillende hand gedecoreerde keramiek. Na een indrukwekkende ochtend gaat u naar Piazza Armerina, gelegen in het binnenland van SiciliŽ. Nabij Piazza Armerina ligt het bekende Villa Romana del Casale. Ontdek de Romeinse overblijfselen in de pittoreske ruÔnes en de wereldberoemde mozaÔeken vloer. U reist door naar uw hotel in de omgeving van Agrigento.
Rijafstand ongeveer 140 km

Dag 4
Agrigento-Selinunte-Trapani-Erice-Palermo:
Vandaag reist u af richting Agrigento waar u een bezoek brengt aan ťťn van de meest beroemde historische bezienswaardigheden van SiciliŽ, namelijk de tempelvallei. Hier vindt u veel bekende tempels en diverse andere overblijfselen. Vanuit hier rijdt u naar het westen van SiciliŽ langs de zuidkust met zandstranden. In Selinunte vindt u het grootste archeologische park van Europa. Op deze prachtige locatie aan zee, die nog niet zo bekend is bij toeristen, geniet u van historische overblijfselen. U rijdt door naar Trapani, waar u kunt genieten van de prachtige barokke centrum van de stad gelegen op het schiereiland. Neem vanuit Trapani de kabelbaan naar het middeleeuwse dorpje Erice. De geplaveide straten geven Erice een middeleeuwse sfeer en vlak bij het Normandische kasteel uit de 12de eeuw heeft u een adembenemend uitzicht. U kijkt hier over de westelijke kustlijn met vele zoutpannen. De stad is beroemd om zijn heerlijke amandelkoekjes en marsepein. U reist door naar Palermo, waar u de dag tevens afsluit.
Rijafstand ongeveer 308 km


Dag 5
Palermo-Monreale
Pak de auto en rijd richting de belangrijke stad Palermo. Maak een wandeling langs de prachtige gebouwen, met ieder een eigen stijl. Palermo staat bekend om de overblijfselen uit zowel de Normandische en Arabische cultuur. Iedere cultuur heeft belangrijke sporen nagelaten in Palermo. Een aanrader in Arabische stijl is de kerk San Giovanni degli Eremiti en in Normadische stijl vindt u Palatine Chapel. Vergeet niet langs de kathedraal met imposante graven uit het koninkrijk te gaan. U reist vervolgens door naar het binnenland van SiciliŽ en komt uit in de mooie stad Monreale, ooit een populair jachtgebied voor koningen in de Normandische tijd. U vindt in Monreale naar zeggen de mooiste voorbeelden van de Normandische architectuur: het kathedraal en het klooster. De middag kunt u zelf invullen met bijvoorbeeld een heerlijk dagje slenteren door de authentieke straatjes of shoppen.
Rijafstand ongeveer 11 km

Dag 6
Palermo-Cefalu-Castelbuono-Taormina Area:
U rijdt vandaag vanuit Palermo naar het meest charmante vissersdorpje Cefalu, te midden van de groene berghellingen van SiciliŽ. Breng een bezoek aan de indrukwekkende kathedraal uit het jaar 1131. Deze kathedraal is ťťn van de mooiste voorbeelden van de Arabische-Normandische architectuur en bevat belangrijke gouden mozaÔeken. U rijdt via het prachtige Madonie National Park richting Castelbuono. U rijdt langs steden en dorpen met een middeleeuwse oorsprong en komt aan in Castelbuono. Loop door de smalle straatjes en bewonder het middeleeuwse kasteel en de St. Anne kerk met de klokkentoren. U rijdt door naar Taormina Area om daar de nacht door te brengen.
Rijafstand ongeveer 305 km


Dag 7
De vulkaan Etna-Taormina:
U sluit uw vakantie af met een bezoek aan ťťn van de grootste en bekendste trekpleisters van SiciliŽ: de vulkaan Etna. Breng een bezoekje aan de bekende kraters op zo?n 2000 meter hoogte of reis nog verder per jeep of kabelbaan naar een hoogte van 2900 meter. Nadat u uw ogen uit heeft gekeken, gaat u in de middag naar de populaire badplaats Taormina. Tijdens de afdaling kunt u een bezoek brengen aan een wijnmakerij op de hellingen van de Etna. Eenmaal aangekomen in Taormina vindt u het bekende Griekse theater, de indrukwekkende kathedraal en vermaakt u zich in de charmante straten van Taormina. Uw laatste nacht geniet u van een verblijf in de omgeving van Taormina.
Rijafstand ongeveer 102 kmDag 8
Vertrek:
Op uw laatste dag keert u terug naar de luchthaven Catania, waar u de auto kunt inleveren. U kunt uw verblijf op SiciliŽ natuurlijk ook verlengen.
Rijafstand ongeveer 54 kmExtra informatie:
Deze Fly & Drive is inclusief vlucht, accommodaties en huurauto. U krijgt standaard een auto uit Categorie B. Dit is een Fiat Panda of gelijkwaardige auto. U kunt tegen een meerprijs ook kiezen uit categorie C of D. Bij categorie C krijgt u een Lancia Ypsilon of gelijkwaardig. Bij type D krijgt u een Peugeot 308 of gelijkwaardig. U ontvangt uw huurauto op de luchthaven en levert de huurauto ook weer in op de luchthaven.
Bij aankomst ontvangt u van onze reisleiding tevens een routebeschrijving.
De transfer naar en van uw accommodatie is niet inbegrepen.
Hieronder vindt u een overzicht met de nodige informatie voor uw reis.
Fly & Drive is inclusief:

Retourvlucht naar Catania, SiciliŽ.
7 nachten in verschillende 3 sterren accommodaties. Ter plaatse verneemt u welke accommodaties
Verblijf in een 2-persoonskamer op basis van Logies & Ontbijt
Vrij parkeren bij de accommodaties
Fly & Drive is exclusief:
Lunch, diner en drankjes
Transfer naar en van uw accommodatie
Fooien, entreegelden en facultatieve excursies
In ItaliŽ is het gebruikelijk dat er bij aankomst in uw accommodatie een lokale toeristenbelasting betaald dient te worden. Dit geldt ook voor uw verblijf op SiciliŽ. De hoogte van deze toeristenbelasting is afhankelijk van het aantal sterren van uw accommodatie. De kosten bij verblijf in de verschillende accommodaties variŽren van ?1 - ?3,50 per persoon per dag voor personen vanaf 12 jaar en ouder.

Uw huurauto is inclusief:
C.D.W. verzekering (Collision Damage Waiver)
Verzekering Ongevallen Inzittenden
Diefstalverzekering
Dekking glas, bodem, banden en dakschade
Ongelimiteerd aantal kilometers
Lokale belastingen
24/7 Wegenservice vanuit verhuurder
Uw huurauto is exclusief:
Babyzitje/Kinderzitje
Navigatie
Wifi Mobile
Extra Bestuurder
Extra informatie:
Uw diefstalverzekering is inclusief zolang u in het bezit bent van de autosleutel.
Alle verzekeringen en extra's onder het kopje exclusief kunt u ter plaatse afsluiten en betalen.
Borg: het eigen risico bedraagt ? 300, - voor categorie B, C, D en F en kan alleen betaald worden met credit card (cheques, debit cards, prepaid credit cards en cash worden niet geaccepteerd). Het is niet mogelijk het eigen risico af te kopen.
Baby-/kinderzitje: te huur ? 50, - (per zitje).
Navigatie: te huur. ? 5, - per dag (per navigatiesysteem).
Airco: alle huurauto?s zijn voorzien van airconditioning.
Wifi Mobile: ? 6, - per dag (per apparaat, op basis van beschikbaarheid).
U dient in het bezit te zijn van een geldig rij- en legitimatiebewijs.
Minimum leeftijd is 21 jaar met 1 jaar rijervaring. Vanaf 25 jaar met 3 jaar rijervaring. Maximum leeftijd is 80 jaar.
Jonge bestuurderstoeslag (21-23 jaar): ? 18, - per dag (per bestuurder) met een maximum van 10 dagen.
Extra bestuurder: ? 6, - per persoon per dag (max. 2 extra bestuurders).
De minimale huurperiode is 3 dagen, waarbij 1 dag wordt beschouwd als een periode van 24 uur.
U levert de huurauto in met dezelfde hoeveelheid brandstof als bij ontvangst. Gebeurt dit niet, dan wordt een toeslag berekend van ? 30, -.
Pick up/drop off:
Alle gebieden: Hotel --> Pick up: ca. 65, - (op aanvraag) / Drop off: ca. 65, - (op aanvraag) l Luchthaven --> Pick up en drop off: gratis.
Voor het aanvragen van pick up/drop off van de huurauto bij de accommodatie kunt u contact opnemen met ons Contact Center.
De huurperiode gaat in op het moment van ontvangst van de auto. Dit betekent dat de auto op hetzelfde tijdstip moet worden ingeleverd.
Bij verlate teruggave zullen/kunnen er extra kosten worden doorberekend. Corendon heeft geen invloed op de eventuele extra kosten.
Voor het ophalen/inleveren van de huurauto later dan 23:59 uur wordt een toeslag berekend van ? 100, -.
Bij gewijzigde levering locatie van huurauto worden er kosten berekend van ? 125, -.
Bijzonderheden:
Let op: dit programma is onderhevig aan verandering, het daadwerkelijke programma kan afwijken van de bovenstaande omschrijving. Ter plaatse hoort u in welke plaatsen en accommodaties u verblijft. Klik hier voor meer informatie over autohuur Sicilie.
 • Diversen
 • Fly&Drive Charmant SiciliŽ

meer informatie over deze reis

Boek via Corendon


 

1 - 10 11 - 12