Vulkaan reizen : Groenland - Reizen

Met een selectie uit het aanbod van meer dan 50 reisorganisaties geeft Vulkanisme.nl je het grootste overzicht aan reizen, vakanties en accomodaties nabij een vulkaan of geiser. Je vindt het snelst een reis die bij je past, door in het menu aan de linkerkant het aanbod te doorzoeken van de landen waar je voorkeur naar uitgaat.

 

2019 hurtigruten expeditie ijsland en groenland

2019 hurtigruten expeditie ijsland en groenland
Ga met ons mee aan boord van MS Roald Amundsen en maak een unieke reis naar IJsland en Groenland!
Ontdek Arctische hoogtepunten! Mythisch IJsland maakt indruk met zijn gevarieerde landschappen en weelderige vogels. Verken zuidelijk Groenland en ervaar kleine gemeenschappen genesteld in de prachtige natuur. Het spectaculaire landschap, de fantastische fjorden en de middernachtzon vormen een prachtig decor voor deze expeditie.
Hoogtepunten
Ervaar de ware wildernis en het geweldige vogelleven op IJsland
Verken enkele van de meest spectaculaire en ongerepte natuur op aarde op Groenland
Bezoek historische locaties uit de Vikingtijd
Ontdek het hart van Groenland - dorpen, eilanden en spectaculaire fjorden.
Geschiedenis, cultuur en wilde kustlandschappen op Saga IslandIJsland ligt op de Mid-Atlantische Rug, die dwars door het land loopt. Deze locatie betekent dat het eiland zeer geologisch actief is, met veel vulkanen en geisers. De ongerepte natuur, majestueuze bergen en prachtige watervallen behoren tot de krachtigste en meest ontzagwekkende bezienswaardigheden van Europa. We brengen twee dagen door met het ontdekken van veel van de culturele en natuurlijke geheimen van IJsland.
Verken het hart van GroenlandVan IJsland varen we verder om Zuid-Groenland bezoeken, met lange fjorden, ijzige gletsjers en gezellige nederzettingen. De arctische wildernis van Groenland heeft de meest spectaculaire en ongerepte natuur op aarde. Het is het grootste eiland ter wereld en de bevroren kustlijn is getuige geweest van de geboorte van enkele van de meest adembenemende creaties van de natuur. Hier heeft de strijd om te overleven de lokale cultuur doordrongen met een gezond respect voor het milieu.
Zie deze unieke interactie van mens en natuur uit de eerste hand, terwijl we door een landschap varen dat rijk is aan cultuur, geschiedenis en spectaculaire flora en fauna, in de richting van de noordelijke landen van de middernachtzon. Deze expeditie is gemaakt om je kennis te laten maken met de verbluffende variŰteit van Groenland; van wonderen van de natuur, tot kleine dorpen en grotere steden. Ervaar de fascinerende cultuur van Groenland, bezoek historische locaties uit de Vikingtijd waaronder de allereerste aanlanding door Eric the Red.

meer informatie over deze reis

Boek via BBI Travel


2019 hurtigruten expeditie arctische eilanden en swerelds grootste fjord!

2019 hurtigruten expeditie arctische eilanden en swerelds grootste fjord!
Stap aan boord van het schip de MS SPITSBERGEN en geniet een arctisch avontuur met heel veel expertise aan boord!
Deze herfstexpeditie begint in Troms° en vaart naar Jan Mayen, Oost-Groenland en IJsland voor een onvergelijkbare Arctische ervaring.Geniet van de herfstkleuren van de landschappen, bergtoppen bedekt met verse sneeuw en, als we geluk hebben, de magische gloed van het spectaculaire noorderlicht.
Hoogtepunten
Ontdek Jan Mayen, een van de meest ge´soleerde eilanden ter wereld
Ervaar de echte Arctische wildernis en kijk uit voor het noorderlicht
Verken het grootste fjord-gebied ter wereld in Groenland
Kans om ijsberen, muskusossen, poolhazen, Groenlandse valken en poolwolven te zien
Ge´soleerdNadat u aan boord bent gestapt van de MS Spitsbergen in Troms°, varen we naar de open oceaan met onze volgende bestemming, Jan Mayen, een van de meest ge´soleerde plaatsen op aarde. We zullen proberen een landing te maken op dit exotische Arctische eiland, waar de Noord- Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen samenkomen. Het landschap hier wordt gedomineerd door Beerenberg, de meest noordelijke actieve vulkaan op aarde.
Echte wildernisDe Scoresby Sund van Oost-Groenland is een fantastische arctische wildernis. Zoals bij alle echte expedities, werken we met de voorwaarden om onze route te bepalen en beslissen waar we aan wal gaan om te verkennen. We zullen drie en een halve dag doorbrengen in het ongelooflijke landschap van het fjordenstelsel en een beroep doen op het moderne Inuit-dorp Ittoqqortoormiit. Dit is de ideale locatie en het beste seizoen om het Noorderlicht te zien, dus we hopen op heldere hemel en een spectaculaire aurora.
Het "Saga-land"We varen zuidwaarts door het rechte stuk Denemarken om het westen van IJsland te verkennen, vaak het "Saga-land" genoemd .Het SnŠfellsnes-schiereiland wordt soms IJsland in een notendop genoemd omdat het bezaaid is met steden en dorpen, bergen, vogelverschriffen, sagesites en wandelpaden - echt een wereld van unieke schoonheid.

meer informatie over deze reis

Boek via BBI Travel