Vulkaan reizen

Met een selectie uit het aanbod van meer dan 50 reisorganisaties geeft Vulkanisme.nl je het grootste overzicht aan reizen, vakanties en accomodaties nabij een vulkaan of geiser. Je vindt het snelst een reis die bij je past, door in het menu aan de linkerkant het aanbod te doorzoeken van de landen waar je voorkeur naar uitgaat.

 

1 - 10 11 - 20 21 - 30 31 - 40 

eifelsteig zuid 8 dagen

eifelsteig zuid 8 dagen
Het Gerolsteiner Land en de Vulkaneifel

Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door een prachtig heuvellandschap tussen de oude steden Aachen en Trier. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 800 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van. Het zuidelijkste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de 313 lange tocht gaat door een streek waar het accent nůg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. In vergelijking met de andere twee Eifelsteig-reizen zijn de wandelingen iets gematigder. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Het kaartmateriaal lijkt te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche GrŁndlichkeit!

De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 3 verschillende individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen).

Deze reis is ook beschikbaar per eigen vervoer.

meer informatie over deze reis

Boek via Aktivatours


eifelsteig totaal 17 dagen

eifelsteig totaal 17 dagen
Van Aken naar Trier
Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niks te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute met een lengte van 313 km door het prachtige heuvellandschap tussen de oude steden Aken en Trier.

Het eerste, en voor Nederlanders meest dichtbije, deel kent alleen maar klinkende namen? De hoogvlakte Hohes Venn, oftewel Hoge Venen, waar de Eifelsteig een snipper Duits-sprekend BelgiŽ meepikt. Monschau, het door Nederlanders veel bezochte Eifel-stadje. Het National Park Eifel, hoewel de Eifel ťťn groot park lijkt, is allťťn het noordelijkste deel zo door de regering aangewezen. De Rurstausee, het stuwmeer van de Rur (Roer - jawel die van Roermond!) zo prachtig in de heuvels van dat nationale park ingebed. U loopt vaak dicht langs riviertjes gaan: de Rur, de Urft en de Olef.

De reis gaat verder via Blankenheim, een historisch stadje aan de voet van een slotberg, met straten met kinderkopjes en oude pandjes in zwart- en bruin-witte vakwerkstijl. De Eifelsteig doorklieft letterlijk de plaats en haar omgeving, op de grens van het stroomgebied van de Rijn en de Moezel en ook van de deelstaat Nordrhein-Westfalen en Rheinland-Pfalz. Dit deel van de Eifel wordt ook wel de "Schneifel" genoemd vanwege de witte winters - maar in de andere jaargetijden is het gebied groen, en ook natuurlijk en vriendelijk?.

Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 800 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van. Het zuidelijkste - en voor Nederlanders: "verste" - deel van de tocht gaat door een streek waar het accent nůg meer ligt op natuur. Dorpjes en stadjes liggen wat verder uit elkaar en de wandelingen gaan langduriger door het groen. De wandelingen zijn iets gematigder. Maar vlak voor Trier maken twee vrij spectaculaire dalingen deel uit van de route.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Dat alles is echte Deutsche GrŁndlichkeit!

De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours ook te boeken als 3 verschillende individuele reizen: noord (8 dagen), midden (5 dagen) en zuid (8 dagen).

meer informatie over deze reis

Boek via Aktivatours


rondreis actieve reis over flores

rondreis actieve reis over flores
Flores: Maumere - Moni, vulkaanmeren Keli Mutu - Riung, varen eilandjes - Bajawa - Mbalata, trek - Labuan Bajo, trek. Komodo-archipel: 2 dagen varen, komodovaranen - eiland Sebayur. Vertrek Labuan Bajo.

meer informatie over deze reis

Boek via Vanverre


eifelsteig hillesheim manderscheid 5 dagen

eifelsteig hillesheim manderscheid 5 dagen
Het Gerolsteiner Land en de Vulkaneifel


Voor eens en voor altijd willen we afrekenen met het onterechte imago van het Duitse woord "Steig". Dat betekent gewoon pad of wandelpad, en heeft dus echt niets te maken met al dan niet constant stijgen of omhooggaan!

De Eifelsteig is een zorgvuldig samengestelde wandelroute door een prachtig heuvellandschap tussen de oude steden Aachen en Trier. Halverwege de route, voorbij Gerolstein, verandert het landschap van karakter. Markant zijn er de ruim 80 rondvormige vulkanische kratermeren, Maaren genoemd, die nu geen kwaad meer doen want ze zijn al sinds duizenden jaren inactief. Bekend van de Eifel is dat die streek bosrijk is en een variatie kent aan naald- en loofbomen, en het Staatsforst Gerolstein en het Staatsforst Wittlich bij Manderscheid zijn daar sprekende voorbeelden van.

Neroth is een plaatsje met een bevolking van 500 zielen, precies halverwege Gerolstein, bekend van het mineraalwater, en Daun, en de route van de Eifelsteig loopt er zowat doorheen. Neroth is heel rustig dus bepaald geen uitgaansplaats, maar na een volle dag wandelen in de buitenlucht - of het nu koud of warm, nat of droog is - en een lekkere en complete warme avondmaaltijd heeft u daar wellicht ook de puf niet meer voor.

De markering van de magnifieke Eifelsteig is typisch Duits te noemen: 100% nauwkeurig bewegwijzerd met bordjes en informatie. U kunt niet foutlopen en blijft steeds letterlijk van alles op de hoogte. Routeboekjes en kaarten die we meegeven, lijken te zijn uitgedacht door wandelaars en natuurbezoekers. Dat alles is echte Deutsche GrŁndlichkeit!

En tot slot: Duitsland is natuurlijk gezellig. Dat geldt voor de mensen, de omgeving van Neroth, en Hotel Zur Neroburg met een cafť, restaurant en - typisch Duits - een kegelbaan in de kelder, en zelfs een eigenaar die accordeon speelt. Viel Spass in der Eifel!

De totale Eifelsteig met 15 dagtrajecten is bij Aktiva Tours opgebouwd uit 4 losse 5-daagse reizen waarvan deze de derde is.

meer informatie over deze reis

Boek via Aktivatours


20 dg rondreis de grote maya route incl. strand

20 dg rondreis de grote maya route incl. strand
Maak kennis met de fascinerende wereld van de Maya's. Een wereld gehuld in mysteries en vol indrukwekkende erfenissen. Je geniet van al het fraais dat de oostelijke Mexicaanse staten YucatŠn, Chiapas, Campeche en Quintana Roo te bieden hebben. We blijven niet alleen in Mexico, maar reizen ook af naar Belize en het inspirerende Guatemala. Het wordt een drukke reis met een lekker vol programma, langs helderblauwe vulkaanmeren en diepgroene jungles en van koloniale steden tot kleurrijke Indiaanse dorpjes.
  • Mexico, Guatemala & Belize,Gevarieerde en complete rondreis,Aaneenschakeling van hoogtepunten,Nederlandstalige reisleider,Veel data met vertrekgarantie,Verlenging in Playa del Carmen

meer informatie over deze reis

Boek via tui


fly drive costa rica pura vida

fly drive costa rica pura vida
Individuele rondreis incl. huurauto en diverse maaltijden, met o.a. San Josť, Arenalvulkaan, Monteverde, Manuel Antonio en excursie naar Tortuguero
  • Individuele rondreis incl. huurauto en diverse maaltijden

meer informatie over deze reis

Boek via Kras


rondreis costa rica met kinderen

rondreis costa rica met kinderen
Deze 15-daagse rondreis neemt je mee naar prachtige natuurgebieden, dampende vulkanen en tropische paradijsjes!
  • rondreis

meer informatie over deze reis

Boek via Kidzreizen


groepsreis nicaragua, el salvador, honduras en guatemala

groepsreis nicaragua, el salvador, honduras en guatemala
Beleef de geheel eigen sfeer van Midden-Amerika en ga mee op deze rondreis van Nicaragua naar Guatemala. Van mooie natuurgebieden, actieve vulkanen en tropische stranden tot koloniale steden en indianencultuur. Dit alles omringd door vrolijke muziek en een zeer gastvrije bevolking. Waarom dit prachtige gebied nog relatief weinig bezocht wordt, is ons een raadsel!

meer informatie over deze reis

Boek via Koningaap


groepsreis maya route tempels in het oerwoud

groepsreis maya route tempels in het oerwoud
Deze Mexico & Guatemala groepsreis is ťťn grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya?s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze hotelrondreis zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een rondreis om nooit te vergeten!
  • Tweepersoonskamer

meer informatie over deze reis

Boek via shoestring


autorondreis ijsland in een notendop comfort hotels

autorondreis ijsland in een notendop comfort hotels
In korte tijd bezoekt u tijdens deze rondreis de belangrijkste bezienswaardigheden van IJsland. De reis voert langs de meest spectaculaire watervallen, vulkaankraters, geisers, lavavelden en gletsjers.
Wij bieden u voor onze autorondreizen de keuze uit verblijf in de volgende categorieŽn:
- Budget standaard kamers met gedeelde badkamer in guesthouses, B&B?s of eenvoudige hotels- Standaard kamers met eigen douche/toilet in middenklasse hotels en guest/farmhouses - Comfort: kamers met douche/toilet in uitstekende hotels uit de vier sterren categorie.Voorbeelden van de hotels die wij voor u boeken: Comfort:
2 n Alda Hotel - Reykjavik1 n Icelandair Hotel Vik - Vik1 n Fosshotel Glacier Lagoon - Oraefi1 n Icelandair Hotel Heraū - Egilsstaūir1 n Hotel Kea - Akureyri1 n Alda Hotel - Reykjavik

meer informatie over deze reis

Boek via BBI Travel


 

1 - 10 11 - 20 21 - 30 31 - 40